ГоловнаПолітика

БПП пригрозив заблокувати трибуну у вівторок

Це пов'язано з питанням створення Міністерства у справах ветеранів.

БПП пригрозив заблокувати трибуну у вівторок
Александр Третьяков
Фото: solydarnist.org

Голова комітету Верховної Ради у справах ветеранів, учасників бойових дій і АТО Олександр Третьяков заявив, що фракція "Блоку Петра Порошенка", яку він представляє, розглядає можливість блокування трибуни у вівторок. За його словами, це пов'язано з питанням створення Міністерства у справах ветеранів.

"На порядку денному є кілька законів з приводу соціального захисту військовослужбовців, але з 10 законопроектів, запропонованих комітетом з питань ветеранів, тут вказані лише два. Але головне -немає постанови Верховної Ради 7505 про створення Міністерства ветеранів. Хочу сказати, що я не відкидаю, що завтра фракція БПП блокуватиме трибуну, щоб ви поставили цю постанову. Сьогодні це питання розглядатимуть на фракції", - повідомив він на засіданні погоджувальної ради українського парламенту.

"По-друге, я не відкидаю, що сьогодні на комітеті буде дуже багато ветеранів, і я заявлю, що цього не робиться. Я не відкидаю, що люди можуть вийти на вулицю. Тому я дуже прошу не гратися з цими речами", - додав Третьяков.

Голова фракції Артур Герасимов підтвердив, що це питання є принциповим для БПП. Він пояснив, що відповідальність за всі питання, пов'язані з ветеранами, має нести одне відомство, а не двадцять, як зараз.

"На сьогодні більш ніж 20 державних установ, міністерство, відомств займаються питаннями соціального захисту ветеранів. Давайте згадаємо, скільки ми обговорювали створення "єдиного вікна", наприклад, для обслуговування українського бізнесу, щоб вони не бігали по всіх установах і не збирали якісь папери в одному місці, в іншому, стояли в чергах. Скільки разів ми проговорювали створення єдиних центрів обслуговування українських громадян, і зараз ЦНАП працюють, відкриваються по всій Україні. Вибачте, чому тоді настільки складно знайти відповідального за ситуацію з ветеранами?", - сказав він.

Нагадаємо, на початку 2017 року Верховна Рада проголосувала за проект постанови, в якій рекомендувала Кабміну створити профільне міністерство у справах ветеранів.

Улітку 2017 року президент Петро Порошенко також попросив Кабінет Міністрів і Верховну Раду розглянути можливість створення Міністерства у справах ветеранів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram