ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві протестували проти непрозорого фінансування ветеранських організацій

Кабмін пообіцяв конкурсний відбір проектів, на які будуть виділяти гроші.

Уранці 14 лютого в Києві біля Будинку уряду відбувся мітинг проти непрозорого фінансування ветеранських організацій за рахунок бюджету.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, на акцію прийшли близько 50 осіб, які незадоволені виділенням коштів організаціям, що "проводили безсмертні полки і втюхують пропаганду комуністичного режиму і дружбу з Росією". Вони вимагали давати гроші тільки тим організаціям, які пропонують реальні соціальні проекти, спрямовані на ветеранів війни.

Акція отримала назву "АнтиРева", оскільки саме міністр соціальної політики Андрій Рева відповідає за цю сферу.

Незважаючи на протест, уряд прийняв проект рішення щодо ветеранських організацій без обговорення.

Прес-служба Мінсоцполітики повідомила, що постанова "Деякі питання надання фінансової підтримки громадським об'єднанням ветеранів" передбачає виділення бюджетних коштів ветеранським організаціям тільки за результатами проведеного конкурсу, які будуть затверджуватися міністерством.

"Якщо раніше фінансувалася статутна діяльність об'єднань ветеранів, то ця постанова створює новий механізм конкурсного відбору проектів на підтримку ініціатив громадських організацій шляхом подачі відповідних пропозицій, з тим, щоб фінансувати їх практичну діяльність у рамках чинного законодавства. Всі заходи, які будуть фінансуватися за кошти державного бюджету, будуть проходити через громадську експертизу", - заявив Рева.

Нагадаємо, минулого року в Україні було декілька гучних конфліктів, пов'язаних із ветеранськими організаціями. Виявилося, що отримуючи фінансування з бюджету, тобто за рахунок платників податків, вони часто займаються зовсім не тим, що необхідно ветеранам воєн і АТО. В Дніпрі навіть вирішили позбавити їх фінансування, а вивільнені кошти направити на додаткову адресну допомогу справжнім ветеранам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram