ГоловнаПолітика

У МЗС відреагували на готовність Білорусі брати участь в миротворчій місії ООН на Донбасі

Мета переговорів - дати Росії зрозуміти, що "грати за їхніми правилами ніхто не буде".

У МЗС відреагували на готовність Білорусі брати участь в миротворчій місії ООН на Донбасі
Елена Зеркаль
Фото: bbc.com

Білорусь не може брати участь в миротворчій місії ООН на Донбасі, оскільки є членом Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ).

Про це заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль заявила в ефірі 5 каналу.

"Наскільки я знаю, Білорусь не вийшла з ОДКБ і є членом цієї організації. А якщо ми виключаємо НАТО, то дуже логічно, щоб ми не говорили, що країни ОДКБ теж беруть участь в місії", - зазначила заступник міністра.

Зеркаль наголосила, що зусилля України та її західних партнерів спрямовані на те, щоб дати РФ зрозуміти, що "грати за їхніми правилами ніхто не буде".

"Вони (Росія - ред.) постійно намагаються просувати ідею, що ми повинні вести всі діалоги з "ЛНР" і "ДНР". Зрозуміло, що "ЛНР" і "ДНР" не є стороною конфлікту. Це зрозуміло не тільки нам, а всім нашим західним партнерам. Тому і тривають весь цей час зустрічі - Волкер, Сурков - різні діалоги, для того, щоб змусити Росію зрозуміти, що грати за їхніми правилами ніхто не буде", - сказала Зеркаль.

Напередодні Олександр Лукашенко заявив, що білоруські миротворці готові стати між конфліктуючими сторонами в Україні при домовленості між президентом України Петром Порошенком і президентом РФ Володимиром Путіним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram