ГоловнаПолітика

Приватбанк попередив клієнтів про нову схему масового фішингу особистих даних

"Передавання особистих даних третім особам становить потенційну загрозу".

Приватбанк попередив клієнтів про нову схему масового фішингу особистих даних
Фото: Сергей Нужненко

Приватбанк попередив клієнтів про нову схему масового фішингу особистих даних під приводом подачі колективного позову до банку.

В офіційній заяві Приватбанку йдеться, що оголошений групою осіб збір даних клієнтів, нібито необхідний для подання колективного позову до банку під вигаданими приводами, є безпрецедентним в історії банківського ринку випадком масового фішингу особистих даних. "Приватбанк нагадує своїм клієнтам, що передавання особистих даних третім особам, тим паче через відкриті джерела і невідомі сайти, становить потенційну загрозу використання цих даних шахраями", - йдеться в офіційній заяві Приватбанку.

Крім того, фішери припускають використання електронного цифрового підпису (ЕЦП) клієнтів, що може призвести до заволодіння ним третіми особами.

Банкіри відзначають, що шахраї обіцяють клієнтам банку гроші у випадку "виграшу" позову в обмін на заповнення анкети із зазначенням всіх особистих даних, зокрема і тих, які можуть бути використані для шахрайських операцій.

Напередодні в мережі з'явився сайт, на якому громадянам України, які були клієнтами Приватбанку до вересня 2017 року, пропонують приєднатися до колективного позову проти банку. Для цього їм необхідно заповнити веб-форму, а також підписати договір з адвокатською компанією, яка нібито організовує позов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram