ГоловнаПолітика

В Україні стартувала операція "Мігрант"

Українська поліція ловитиме іноземних "злодіїв у законі".

В Україні стартувала операція "Мігрант"
Фото: mvs.gov.ua

В Україні 10 лютого розпочалася оперативно-профілактична операція "Мігрант". Наказ про проведення операції підписав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Про це повідомив перший заступник глави Нацполіції В'ячеслав Аброськін у ході робочої наради з оперативними підрозділами, повідомляє департамент комунікації Національної поліції України.

Операція буде спільним відпрацюванням Національної поліції, Державної прикордонної служби та Державної міграційної служби.

В'ячеслав Аброськін зазначив, що метою загальнодержавних профілактичних заходів є виявлення іноземців, які своїми діями впливають на криміногенну ситуацію в країні.

За його словами, оцінка результатів роботи кожного регіону буде проводитися виключно за результатами видворення або припинення злочинів особами, які прибувають в Україну з метою організації протиправної діяльності. Тому зловмисники повинні бути видворені з країни, навіть якщо вони не беруть безпосередньої участі в реалізації самого злочину.  

"Це лідери злочинних груп, "злодії в законі". Така категорія громадян має бути під нашим пильним контролем. Необхідно відслідковувати їхню діяльність з моменту прибуття на територію країни. Оперативні підрозділи повинні мати інформацію ще на етапі підготовки до скоєння злочину й оперативно затримувати зловмисників", - наголосив В'ячеслав Аброськін.

Він зазначив, що такі заходи сприятимуть зменшенню негативного впливу етнічної злочинності на криміногенну ситуацію в регіоні та державі загалом.

У грудні заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін повідомив, що на території України перебуває півтора десятка "злодіїв у законі".      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram