ГоловнаПолітика

Гужва заручився допомогою Портнова в отриманні притулку у Відні

Головред "Страны" назвав кримінальні провадження проти нього елементом тиску на редакцію.

Гужва заручився допомогою Портнова в отриманні притулку у Відні
Фото: portnov.com.ua

Екс-чиновник адміністрації президента Віктора Януковича, юрист Андрій Портнов консультує головного редактора інтернет-видання "Страна.ua" Ігоря Гужву щодо отримання ним політичного притулку в Відні.

Про це повідомляє Громадське.

"Портнов сказав, що буде допомагати і консультувати мене з усіх питань, пов'язаних з наданням політичного притулку", - сказав Гужва.

У Відні головний редактор "Страны.ua" вже подав документи на отримання політичного притулку.

"Процедура максимум займе 15 місяців, може швидше. Мені видали документ, який свідчить, що мою заяву прийняли до розгляду і весь цей час я зможу перебувати в Австрії", - додав він.

Гужва обґрунтовує свій від'їзд тим, що кримінальні провадження проти нього є елементом тиску на редакцію видання.

31 січня стало відомо, що головний редактор "Страны.ua" Гужва виїхав до Відня і попросив політичного притулку. Він заявив, що проти нього відкрито 5 кримінальних проваджень, які можуть передбачати до 7 років позбавлення волі. При цьому він залишається головним редактором видання.

Нагадаємо, Гужву затримали 22 червня в Києві. 23 червня йому повідомили про підозру ч. 3 ст. 189 КК України (вимагання, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи, або завдало майнової шкоди у великих розмірах; карається позбавленням волі на строк від п'яти до 10 років з конфіскацією майна).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram