ГоловнаПолітика

Уряд ФРН перевірить закон про реінтеграцію Донбасу на відповідність мінським домовленостям

"Україна є жертвою агресії, яка підтримується Росією".

Уряд ФРН перевірить закон про реінтеграцію Донбасу на відповідність мінським домовленостям
Штеффен Зайберт
Фото: EPA/UPG

Федеральний уряд Німеччини вивчить питання про те, наскільки закон про реінтеграцію Донбасу, ухвалений Верховною Радою України 18 січня, відповідає мінським домовленостям.

Про це на прес-конференції в Берліні в п'ятницю, 19 січня, заявив представник уряду ФРН Штеффен Зайберт, повідомляє DW.

Він зазначив, що Мінськ є "тими рамками, які були створені для пошуку мирного вирішення конфлікту на Сході України - ред.), і в якому також бере участь федеральний уряд ФРН". Ці рамки, які визнані також самою Україною, повинні залишатися незмінними, підкреслив Зайберт у своїй заяві, яку оприлюднено на сайті німецького уряду.

Водночас він зазначив, що уряд ФРН наразі не дав остаточної оцінки ухваленому українським парламентом закону. Однак він підкреслив, що контекст конфлікту на Донбасі, є таким, що "Україна є жертвою агресії, яка підтримується Росією", що надає сепаратистам зброю та іншу підтримку.

"Безперечним", за словами Зайберта, є і те, що російські сили перебувають на українській території.

Нагадаємо, у четвер Верховна Рада ухвалила у другому читанні і в цілому законопроект №7163. Документ визначає контрольовані "ДНР" і "ЛНР" території як тимчасово окуповані Росією. Військова присутність України на Донбасі визначається як заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, стримування та відсічі російської збройної агресії в Донецькій і Луганській областях. Вносяться відповідні поправки в інші законопроекти, що замінюють термін "антитерористична операція".

Керівництво силовиками, залученими до цих заходів, покладається на Об'єднаний оперативний штаб Збройних Сил України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram