ГоловнаПолітика

МВФ виступив на захист НАБУ

Крістін Лагард закликала парламент не чіпати бюро.

МВФ виступив на захист НАБУ
Фото: EPA/UPG

Директор Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард зажадала від української влади і парламенту забезпечити незалежність Національного антикорупційного бюро і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Ми глибоко стурбовані недавніми подіями в Україні, які можуть відкотити назад прогрес, досягнутий у створенні незалежних інститутів для боротьби з корупцією високого рівня, включаючи Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру. Боротьба з корупцією є ключовою вимогою українського суспільства, має вирішальне значення для забезпечення дужчого і справедливого зростання і є частиною зобов'язань уряду в рамках програми з МВФ. Ми закликаємо українську владу і і парламент забезпечити незалежність НАБУ і САП. Ми також наполегливо закликаємо владу швидко просуватися з прийняттям законодавства про незалежний антикорупційний суд відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії Ради Європи, який необхідний для вартого довіри розгляду справ про корупцію на високому рівні", - йдеться в заяві Лагард, опублікованій на сайті МВФ.

Нагадаємо, на початку тижня США, Євросоюз і Великобританія випустили жорсткі заяви на захист НАБУ, звинувативши Генпрокуратуру і СБУ у зриві операції бюро і втручанні в його роботу.

У середу в парламенті з'явився законопроект про звільнення директора НАБУ без аудиту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram