ГоловнаПолітика

Екс-прокурор сил АТО не з'явився до суду через те, що постраждав під час затримання Саакашвілі, - ЦПК

Через відсутність Кулика засідання суду у справі про незаконне збагачення не відбулося.

Екс-прокурор сил АТО не з'явився до суду через те, що постраждав під час затримання Саакашвілі, - ЦПК
Фото: Сергей Нужненко

Колишній військовий прокурор сил антитерористичної операції, прокурор Генеральної прокуратури Костянтин Кулик постраждав під час затримання колишнього президента Грузії, лідера партії "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі у вівторок.

Про це повідомляє прес-служба "Центру протидії корупції".

"Екс-військовий прокурор, а нині - заступник начальника департаменту міжнародно-правового співробітництва Генеральної прокуратури Костянтин Кулик не з'явився на судове засідання у справі про незаконне збагачення через те, що постраждав під час затримання екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі", - йдеться в повідомленні.

За словами юриста центру Андрія Савіна, через відсутність Кулика засідання суду не відбулося.

Нагадаємо, що Кулику інкриміновано вчинення кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368-2 КК України (незаконне збагачення), зокрема купівлю дорогої нерухомості, яка не відповідає рівню його доходів. Крім того, Кулик не вказав у декларації за 2013 рік авто Toyota Land Cruiser 100, яким він почав користуватися в 2010 році на підставі довіреності, виданої Жиліним Володимиром - батьком одного з лідерів терористичної організації "Оплот" Євгена Жиліна. Наприкінці жовтня 2016 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно Кулика в незаконному збагаченні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram