ГоловнаПолітика

Порошенко перейменував ВДВ

День десантника вперше відзначають 21 листопада.

Президент Петро Порошенко затвердив перейменування високомобільних десантних військ Збройних Сил України в Десантно-штурмові війська, а також переніс День десантника з 2 серпня на 21 листопада.

Про це він сказав, виступаючи перед військовими на Михайлівській площі в Києві з нагоди Дня десантника, який уперше відзначають 21 листопада.

"Як Президент і Верховний головнокомандувач також прийняв рішення відійти від радянсько-російської абревіатури ВДВ. Тому ухвалюю ввести нову назву - Десантно-штурмові війська Збройних Сил України", - сказав Порошенко.

Кольором українського десанту став темно-бордовий, а не блакитний.

"Це - колір крові, вашої крові, пролитої в боях за Україну. Бордові берети для ідентифікації своїх десантників використовують 59 країн світу, 19 із яких - члени НАТО. Так ми впроваджуємо ще один стандарт Альянсу. На береті також змінено знак. Відтепер це купол парашута як символ десантних підрозділів у всьому світі, крила архістратига Михаїла і вогняний меч, яким він вражає ворогів роду людського", - додав Порошенко.

Пізніше на сайті президента з'явився відповідний указ.

Нагадаємо, раніше про підготовку перейменування ВДВ повідомили в Міноборони. Вибір нової дати Дня десантника там пояснили тим, що це день покровителя десантників Святого Михайла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram