ГоловнаПолітика

ЗСУ розробили новий маскувальний костюм для військових

Комплект насамперед призначений для снайперів.

У Збройних силах України розробили і затвердили новий маскувальний костюм.

Про це повідомляють у фейсбуці Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних сил України.

Костюм буде позиціонуватися як снайперський, але він входить у бойовий спеціальний комплект, і його будуть видавати військовослужбовцям відповідно до їхніх спеціальностей.

"Вільна конструкція комплекту забезпечує максимальну свободу рухів, приховує обриси людини, дозволяє використовувати як верхній одяг, надягати на одяг нижніх шарів, спорядження. Майже по всій поверхні комплекту розміщена швартовочноа сітка, за допомогою якої можна замаскувати себе відповідно до поставлених завдань, місцевості та погодних умов. У комплект входить куртка, штани і накидка", - сказано в повідомленні.

Кишені, отвори, вентиляція, застібки та їх розміщення розроблено відповідно до анатомічних вимог і мобільних завдань снайперів. Манжети рукавів подовжені, вони приховують майже всю долоню. Маскувальна сітка капюшона захищає від паразитів, добре маскує снайпера й основну частину зброї. У брюках передбачені отвори для швидкого доступу до підкостюмного простору (до спорядження). Наявність еластичних шнурів і фіксаторів дозволяє підігнати костюм під себе.

Маскувальна накидка розроблена спеціально для виконання тих завдань, коли не потрібен увесь костюм, а потрібно приховати тільки верхню частину тіла. Вона набагато легша і мобільніша, має такі самі функціональні можливості, як верхня куртка, але це тільки рукави і капюшон.

У ЗСУ очікують фінансування і закупівлі цього комплекту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram