ГоловнаПолітика

Депутатська група "Воля народу" вчетверте уникла розпуску

До її складу ввійшли Микитась і Супруненко.

Депутатська група "Воля народу" вчетверте уникла розпуску
Максим Микитась
Фото: Макс Требухов

Народні депутати Максим Микитась та Олександр Супруненко 19 вересня увійшли до депутатської групи "Воля народу", чим допомогли їй уникнути розпуску.

Про це на ранковому пленарному засіданні Верховної Ради сказав спікер Андрій Парубій.

"Згідно з поданими заявами та згідно з ч. 3 ст. 60 регламенту Верховної Ради України повідомляю про входження народних депутатів України Микитася Максима Вікторовича і Супруненка Олександра Івановича до складу депутатської групи "Воля народу", - повідомив він парламентаріям.

Микитась був обраний депутатом улітку 2016 року в окрузі №206 (Чернігів), він балотувався як самовисуванець, але неформально його підтримував "Блок Петра Порошенка". На момент обрання депутатом Микитась був президентом державної будівельної корпорації "Укрбуд".

Супруненко на виборах 2014 року виграв вибори в одномандатному окрузі №216 у Києві. Його рідний брат В'ячеслав є зятем екс-мера Києва Леоніда Черновецького.

9 червня з "Волі народу" вийшли народні депутати Сергій Мельничук і Олександр Онищенко, після чого в складі групи залишилося 17 осіб. Згідно з регламентом, число осіб у депутатській групі не може бути меншим, ніж число осіб у найменшій фракції, сформованій протягом 1-ї сесії. Такою фракцією було ВО "Батьківщина" в складі 19 осіб.

Таким чином, "Волі народу" потрібно було знайти щонайменше двох нових депутатів.

Нагадаємо, "Воля народу" балансує на межі розпуску вже тривалий час. Першого разу її врятував навесні 2015 року Сергій Мельничук, якого вигнали з фракції Радикальної партії; вдруге -Олександр Фельдман у листопаді 2016 року; втретє - Сергій Шахов у лютому 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram