ГоловнаПолітика

ВРП прийняла відставку голови Вищого адмінсуду

Олександр Нечитайло пішов з посади з третьої спроби.

ВРП прийняла відставку голови Вищого адмінсуду
Александр Нечитайло
Фото: 112.ua

Вища рада правосуддя задовольнив заяву про відставку голови Вищого адміністративного суду України Олександра Нечитайла.

Онлайн-трансляція засідання ВРП доступна на її сайті.

Нечитайло був переобраний головою ВАСУ наприкінці березня, але в червні подав у відставку, зазначивши, що не бажає брати участі в реформі, яка передбачає ліквідацію цього суду.

Нечитайло обіймав посаду голови ВАСУ з червня 2014 року. 27 березня 2015 року він подав у відставку, щоб обійти законодавче обмеження і переобратися на новий термін. 30 березня 2015 року Вищий адмінсуд переобрав Нечитайла своїм головою терміном на два роки. У грудні 2015 року Нечитайло знову заявив про свою відставку. Втім, голова ВАСУ залишився на посаді.

Нечитайло народився 1969 року в Херсоні. 1994 року закінчив Українську державну юридичну академію. Професійну діяльність розпочав 1993 року як стажер помічника прокурора прокуратури Херсонської області, де пропрацював до 1999 року, ставши заступником начальника відділу обласної прокуратури.

У січні 1999 року був призначений на посаду судді Господарського суду Херсонської області. У вересні 2002-го став суддею Київського апеляційного господарського суду. З березня 2006 року - суддя Вищого адміністративного суду. З серпня 2010-го обіймав посаду секретаря четвертої судової палати ВАСУ.

ВАСУ та інші спеціалізовані суди будуть ліквідовані, щойно новий Верховний Суд буде готовий приступити до роботи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram