ГоловнаПолітика

Суд дозволив заочне розслідування проти екс-голови київської міліції у справі Драбинка

На черзі - екс-президент Віктор Янукович.

Суд дозволив заочне розслідування проти екс-голови київської міліції у справі Драбинка
Валерий Коряк
Фото: ord-ua.com

Печерський районний суд Києва 11 серпня задовольнив клопотання Генеральної прокуратури і дозволив спеціальне (заочне) досудове розслідування проти колишнього начальника ГУ МВС України в Києві Валерія Коряка у справі про викрадення митрополита Олександра (Драбинко).

Про це повідомляють на сайті ГПУ.

25 липня суд дозволив заочне розслідування проти екс-міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка в цій справі. Аналогічне клопотання стосовно колишнього президента Віктора Януковича ще розглядають.

Нагадаємо, за даними слідства, колишній президент Віктор Янукович хотів, щоб митрополита Володимира на чолі УПЦ МП замінив митрополит Бориспільський і Броварський Антоній (Пуканич). Для тиску на митрополита Володимира викрали його особистого секретаря Олександра Драбинка. Викрадення за наказом Януковича організували екс-голова МВС Віталій Захарченко і начальник київської міліції Валерій Коряк. Вони змусили Драбинка підписати заяву про охорону. Співробітники "Грифона" потім утримували Драбинка під Києвом 170 днів.

Читайте: Текст Соні Кошкіної про спробу перевороту в УПЦ МП

Вказівки щодо переміщення Драбинка віддавав депутат Верховної Ради Вадим Новинський. У 2016 році з нього зняли недоторканність у цій справі.

Януковичу, Захарченку та Коряку повідомили про підозру. Також підозру оголошено командиру та заступнику СБСМ "Грифон" ГУМВС України в м. Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram