ГоловнаПолітика

Суд дозволив заочне розслідування проти екс-міністра Захарченка у справі про викрадення Драбинка

Клопотання щодо Януковича і Коряка ще розглядають.

Суд дозволив заочне розслідування проти екс-міністра Захарченка у справі про викрадення Драбинка
Фото: krymedia.ru

Печерський районний суд Києва 25 липня задовольнив клопотання Генеральної прокуратури і дозволив спеціальне (заочне) досудове розслідування стосовно колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка у справі про викрадення митрополита Олександра (Драбинко).

Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

Аналогічні клопотання щодо колишнього президента Віктора Януковича і колишнього керівника столичної міліції Валерія Коряка ще розглядають.

Нагадаємо, в листопаді минулого року Генеральна прокуратура підготувала повідомлення про підозру Вікторові Януковичу в організації викрадення архієпископа Олександра (Драбинко), секретаря нині покійного митрополита Володимира

За даними слідства, колишній президент Віктор Янукович хотів, щоб митрополита Володимира на чолі УПЦ МП замінив митрополит Бориспільський і Броварський Антоній (Пуканич). Для тиску на митрополита Володимира викрали його особистого секретаря Олександра Драбинка. Викрадення за наказом Януковича організували екс-голова МВС Віталій Захарченко і начальник київської міліції Валерій Коряк. Вони змусили Драбинка підписати заяву про охорону. Співробітники "Грифону" потім утримували Драбинка під Києвом 170 днів.

Вказівки на переміщення Драбинка віддавав депутат Верховної Ради Вадим Новинський. У 2016 році з нього зняли недоторканність у цій справі.

Януковичу, Захарченку та Коряку повідомили про підозру. Також підозру оголошено командиру та заступнику СБСМ "Грифон" ГУМВС України в м.Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram