ГоловнаПолітика

Українська армія отримає термобаричні гранати і реактивні піхотні вогнемети

Турчинов відвідав випробування нових зразків зброї.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов у вівторок відвідав Гончарівський полігон Збройних Сил, де відбувалися випробування нових зразків озброєння і військової техніки.

Як повідомляє прес-служба РНБО, Турчинову показали кулемети, снайперські гвинтівки, ручні протитанкові гранатомети, міномети, протитанкові ракетні комплекси і боєприпаси до них.

Особливу увагу він приділив термобаричним боєприпасам (розпорошення пальної речовини - отриману газову хмару підривають). За даними РНБО, Турчинову продемонстрували ефективне ураження цілей під час випробувань ручної термобаричної гранати і реактивного піхотного вогнемета. "Військовослужбовці Збройних Сил України найближчим часом повинні отримати їх на озброєння", - заявив Турчинов.

Також секретарю РНБО доповіли про виправлення недоліків, виявлених військовими під час експлуатації в умовах бойових дій нових 120-міліметрових мінометів. Турчинов також заявив, що перспективним для використання в зоні проведення АТО є 60-міліметровий міномет, який здатен точно вражати цілі і не підпадає під заборону Мінських угод.

На полігоні показали безпілотний авіаційний комплекс "Горлиця" і безпілотний бойовий транспортний засіб "Фантом-2", оснащений ракетною зброєю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram