ГоловнаПолітика

Прокуратура порушила справу у зв'язку з арештом Сервера Караметова в Криму

Це зроблено за зверненням голови Меджлісу.

Прокуратура порушила справу у зв'язку з арештом Сервера Караметова в Криму
Фото: Facebook/Musafir Zaman

Прокуратура АР Крим відкрила кримінальне провадження в зв'язку з арештом Сервера Караметова на окупованому півострові. Дії окупаційної влади кваліфіковані за ст. 146 (незаконне позбавлення волі) і ст. 340 (неаконное перешкоджання мирному мітингу).

Як повідомляють на сайті прокуратури АРК, це зроблено за зверненням народного депутата, голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова.

"У зверненні зазначено, що ... в місті Сімферополі з застосуванням насильства затримали 76-річного ветерана національного руху Сервера Караметова, який здійснював мирний одиночний пікет біля будівлі «Верховного суду Республіки Крим», з вимогою звільнення українських політв'язнів", - ідеться на сайті прокуратури.

Караметова затримують в анексованому Криму вже не вперше. Так, у День пам'яті жертв геноциду кримських татар 18 травня його затримали російські силовики після того, як він прийшов на площу в Сімферополі з кримськотатарським прапором і портретами своїх батьків, які стали жертвами депортації 1944 року. Через три години його відпустили після складання адмінпротоколу.

8 серпня його затримали за одиночний пікет на підтримку Ахтема Чийгоза. Наступного дня підконтрольний РФ Залізничний суд Сімферополя дав Караметову 10 діб адміністративного арешту за "опір співробітникам поліції" і оштрафував на 10 тисяч рублів (близько 4200 гривень) за порушення порядку проведення одиночних пікетів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram