ГоловнаПолітика

У п'ятницю суд обере запобіжний захід нардепу Полякову

Засідання було перенесено через хворобу нардепа.

У п'ятницю суд обере запобіжний захід нардепу Полякову
Фото: Макс Требухов

У п'ятницю, 21 липня Солом'янський районний суд Києва розгляне клопотання прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) про обрання запобіжного заходу народному депутату Максиму Полякову, якого підозрюють в отриманні хабара.

Про це повідомила прес-служба САП у Фейсбуці.

19 червня детективи Національного антикорупційного бюро затримали сімох, причетних до вимагання та отримання хабара за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні. Ця операція проводилась у співпраці з Федеральним бюро розслідувань (США).

За версією слідства, злочин відбувався за участю народних депутатів Максима Полякова та Борислава Розенблатта. Відзначається, що встановлені щонайменше п'ять епізодів злочинної діяльності, у результаті якої затримані, діючи в інтересах вказаних народних депутатів, отримали від представника іноземної компанії понад 300 тис. доларів США.

"Ці кошти були використані для ініціювання депутатами змін до законів, підготовки законопроектів та їх внесення в Раду, незаконного впливу на посадових осіб Держгеокадастру, Держлісагентства, Держгеонадр, органів місцевого самоврядування, суду і прокуратури з метою безперешкодного ухвалення рішень на користь зазначеної іноземної компанії", - наголошується в повідомленні.

21 червня генпрокурор Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання Полякова і Розенблатта. 11 липня Рада зняла недоторканність з Полякова, але не дозволила його затримати і заарештувати.

Обрання запобіжного заходу Полякову відклали через його хворобу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram