ГоловнаПолітика

У Севастополі збираються встановити 25-метрову стелу

Вона буде символізувати "примирення червоноармійців і білогвардійців".

У Севастополі збираються встановити 25-метрову стелу
Место, где установят гигантский памятник

У Севастополі, на мисі Кришталевий, планують встановити 25-метровий меморіал під назвою "Пам'ятник Примирення". За задумом окупаційної влади міста, це буде скульптурна композиція, що зображує "бійців Червоної армії і білогвардійців, які склали зброю в знак примирення", з вічним вогнем.

Як повідомляється на сайті російського уряду Севастополя, вже виконано низку досліджень, необхідних перед установкою пам'ятника, виконана топографічна зйомка, зроблено розрахунок фундаментів, готується необхідна документація.

Монумент встановлять за рахунок коштів Російського військово-історичного товариства, очолюваного міністром культури РФ Володимиром Мединським. Воно також займається розробкою ескізів. Проект пам'ятника розгляне міська архітектурно-художня рада.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели проти неї низку економічних санкцій. Росія не вважає захоплення півострова окупацією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram