ГоловнаПолітика

"Укрпошта" постраждала від вірусної атаки

Відділення перейшли на роботу в ручному режимі. 

"Укрпошта" постраждала від вірусної атаки
Фото: tsn.ua

Держпідприємство "Укрпошта" слідом за приватною компанією "Нова пошта"  повідомило, що постраждало від вірусної атаки.

"Пошкоджено частину комп'ютерів і серверного програмного забезпечення. Але Укрпошта (наразі) славиться тим, що у нас багато паперових процесів, тому ми намагаємося відновити операційну діяльність якомога швидше. Відділення продовжують працювати в режимі консультацій. Там, де є можливість проводити операції на паперових носіях, працівники отримали інструкції, як це робити. Тимчасово обмежено можливість відстеження відправлень через сайт Укрпошти", - написав керівник "Укрпошти" Ігор Смілянський у фейсбуці.

Головний операційний директор "Укрпошти" Олександр Петровський роз'яснив, у якому режимі працює компанія.

"Будуть затримки з відстеженням відправлень, але все відпрацьовується і відправляється за графіком. Є затримка з обробкою міжнародних відправлень, адже не працює обмін з ДФС, але відправлення вручну формуються і готуються до надсилання, щойно система відновиться. Відділення працюють штатно і приймають вручну відправлення. Певні функції (видача переказів, наприклад) до відновлення системи не виконуються", - написав він у фейсбуці.

Нагадаємо, що близько полудня 27 червня на Україну почалася потужна вірусна атака. Її жертвами стали мережі Кабміну, Укренерго, ДТЕК, багатьох банків, ТРК "Люкс", Чорноморська телерадіокомпанія, мережі АЗС і багато інших компаній.

Вірус-шифрувальник виводить з ладу комп'ютери мережі та вимагає гроші.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram