ГоловнаПолітика

Наливайченко бачить зв'язок між убивством Шеремета і Шаповала

"Вивести на виконавців цього злочину може розслідування справи Павла Шеремета. Почерк схожий". 

Наливайченко бачить зв'язок між убивством Шеремета і Шаповала
Фото: Макс Требухов

Колишній голова Служби безпеки України, лідер руху "Справедливість" Валентин Наливайченко вважає, що розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета може вивести і на вбивць полковника Максима Шаповала.

"Доки не буде розкрито хоча б одного резонансного злочину, українці не почуватимуться в безпеці. Вивести на виконавців цього злочину може розслідування справи Павла Шеремета. Почерк схожий", - сказав він журналістам у Запоріжжі, коментуючи вибух, який стався 27 червня в Києві.

Наливайченко наголосив, що "вибухівка завжди залишає сліди", тому терміново повинна бути створена міжвідомча оперативна група, до складу якої мають бути залучені кращі сапери і провідні лабораторії. Він сподівається, що влада продемонструє політичну волю до розкриття цього злочину.

"Не тільки виконавців цього резонансного злочину треба знайти, а й обов'язково організаторів. Потім - суд. Новостворені правоохоронні органи мають довести, що вони гідні таких зарплат і грошей, яке витрачає на них суспільство, платники податків", - зазначив колишній голова СБУ.

"Працюючи в 2014-2015 роках, ми робили все можливе, щоб уберегти спокій і безпеку українців, киян. Ми зі шкіри пнулися, щоб унеможливити теракти. І я вдячний колегам, з якими працював тоді, за ефективну роботу", - додав Наливайченко.

Нагадаємо, що вранці 27 червня на перехресті Солом'янської та Механізаторів у Києві вибухнув легковий автомобіль Mercedes. За кермом був начальник резерву ГУ розвідки міністерства оборони України полковник Максим Шаповал. Він загинув на місці.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram