ГоловнаПолітика

Хакери відключили "24 Канал" від ефіру

"Мертво лягли всі компи".

Хакери відключили "24 Канал" від ефіру
Фото: стоп-кадр из эфира телеканала

Медіахолдинг ТРК "Люкс", до складу якого входять "24 Канал", національна мережа радіостанцій "Радіо Люкс" і "Радіо Максимум", а також низка популярних інтернет-сайтів, постраждав від вірусної атаки, повідомляється на сайті "24 Каналу".

Атаки зазнали редакції медіахолдингу в Києві та Львові.

В ефірі "24 Каналу" зараз транслюється заставка.

"24 канал упав під вірусною атакою. Причому так упав, що й телеефір і дві радіостанції - мовчать. З місця подій передають, що мертво лягли всі компи", - пише у фейсбуці журналіст Денис Бігус, який співпрацює з "24 Каналом".

Медіахолдинг ТРК "Люкс" належить дружині мера Львова Андрія Садового.

Нагадаємо, у вівторок від від атаки хакерів постраждали "Київенерго" та "Укренерго". Російське видання TJ з посиланням на джерело всередині однієї з компаній, котра безпосередньо зіткнулася з атакою вірусу, пише, що мережі виявилися зараженими новою формою вірусу-шифрувальника, який нагадує WannaCry. Співробітник розповів, що його комп'ютер самовільно перезавантажився, після чого система нібито почала перевірку жорсткого диска. Після цього він побачив, що аналогічне відбувається на всіх комп'ютерах в офісі: "Я зрозумів, що йде атака, вирубав свій комп'ютер, а коли увімкнув, був уже червоний напис про біткойни та гроші".

Своєю чергою НБУ повідомив про хакерську атаку на низку банків.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram