ГоловнаПолітика

Лідером "Народного Руху" став нардеп Кривенко

Упродовж останніх чотирьох років партію очолював Василь Куйбіда.

Лідером "Народного Руху" став нардеп Кривенко
Фото: nru.org.ua

У неділю, 28 травня, політична партія "Народний Рух України" провела з'їзд, за підсумками якого було обрано її нового лідера.

Замість Василя Куйбіди, який очолював партію з 2012 року, головою "Руху" став народний депутат Віктор Кривенко, повідомляють на сайті партії.

Заступниками Кривенка стали Павло Кишкар, ще один депутат Верховної Ради, і Андрій Корнат, лідер львівського "Руху".

Нагадаємо, нові лідери "Руху" Кривенко і Кишкар у 2014 році пройшли до Верховної Ради за списком партії "Самопоміч", але були виключені з її фракції 31 серпня 2015 року через голосування на підтримку змін до Конституції.

31 березня 2016 року стало відомо, що Кривенко та Кишкар ввійшли до складу фракції "Блок Петра Порошенка", чим допомогли зберегти коаліцію.

У квітні того ж року депутати вступили в "Народний Рух".

НРУ було створено наприкінці 1980-х років як суспільно-політичну організацію. У 1993 році "Рух" став партією, її очолив В'ячеслав Чорновіл. Після його загибелі партію очолювали Геннадій Удовенко та Борис Тарасюк.

З кінця 2012 року лідером "Руху" став Василь Куйбіда. У 2014 році він балотувався в президенти України і набрав 0,06% голосів виборців. На парламентські вибори 2014 року партія свій перелік не виставляла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram