ГоловнаПолітика

Washington Post: США мають намір перезапустити переговори щодо України

Білий дім шукає заміну Вікторії Нуланд.

Washington Post: США мають намір перезапустити переговори щодо України
Фото: EPA/UPG

Адміністрація президента США Дональда Трампа планує більш активно підключитися до розв'язання кризи в Україні, йдеться в статті The Washington Post.

Відзначено, що під час зустрічі президента США Дональда Трампа і канцлера ФРН Анґели Меркель, яка відбулася в березні в Овальному кабінеті, голова Білого дому заявив, що розв'язання кризи в Україні є відповідальністю ЄС, і США, своєю чергою, не будуть особливо активно втручатися в цей процес. Однак через два місяці адміністрація Трампа вирішила змінити курс і перейти до більш значної участі у вирішенні цієї проблеми.

Зазначено, що голова американської дипломатії Рекс Тіллерсон шукає людину на посаду спеціального посланника Державного департаменту, який би очолював новий процес США щодо України. Новий посланник повинен буде відновити дипломатичний канал з помічником президента РФ Владиславом Сурковим, в якому раніше з боку США брала участь помічник державного секретаря з питань Європи Вікторія Нуланд.

Нагадаємо, про те, що Адміністрація президента США призначить спецпредставника для координації співпраці з Україною, заявив президент України Петро Порошенко на прес-конференції 14 травня.

За декілька днів до цього Трамп виклав у твіттері фотографії із зустрічей з головами МЗС України Павлом Клімкіним і МЗС Росії Сергієм Лавровим і супроводив запис закликом до миру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram