ГоловнаПолітика

Куликове поле в Одесі "замінували" вдруге за день (оновлено)

Людей знову евакуюють з площі.

Куликове поле в Одесі "замінували" вдруге за день (оновлено)
Фото: Олександр Рудоманов

У поліцію надійшло ще одне повідомлення про мінування Куликового поля в Одесі, де у вівторок проходять поминальні заходи в пам'ять про події трирічної давнини.

Людей з площі евакуюють, вхід на Куликове поле закрито, повідомляє кореспондент LB.ua.

Оновлення. На сайті поліції повідомляють, що о 16:30 на спецлінію "102" зателефонував невідомий чоловік, який розповів, що почув розмову двох випадкових перехожих про те, що Будинок профспілок замінований.

Зараз на наявність вибухонебезпечних речовин або предметів будівлю перевіряють правоохоронці, в тому числі фахівці вибухотехнічного управління ГУНП і кінологи зі службовими собаками.

Відзначають, що поліція вшосте за день перевіряє інформацію про замінування. Раніше повідомляли про замінування двох університетів і Будинку профспілок, вибухівки при обстеженні не знайшли.

Нагадаємо, вчора поліція повідомила, що під час патрулювання виявила в районі Куликового поля рюкзак з вибухівкою. У рюкзаку знайшли гранати Ф-1, РГМ, РДГ-2Б, імітаційний патрон, електродетонатор, запали часів Другої світової війни, акумуляторну батарею і тротилову шашку ТШ-400. Увечері в понеділок правоохоронці оголосили, що закриють вхід на Куликове поле для перевірки, а вранці пускатимуть людей на площу через дві рамки з металодетекторами. Вранці у вівторок вхід відкрили через один пропускний пункт. О 12:35 надійшло повідомлення про замінування Будинку профспілок на Куликовому полі. Людей з площі евакуювали, проте через півгодини почали знову пускати - під час перевірки вибухівки не виявили.

Куликове поле навесні 2014 року було місцем збору місцевих сепаратистів. 2 травня 2014 року на площі розгорілися сутички між прихильниками проєвропейського і проросійського політичного курсу України, в результаті яких з'явилися жертви і численні поранені, включаючи кілька десятків жертв пожежі в приміщенні Будинку профспілок (Куликове поле, будинок 1). Усього під час подій 2 травня доведено загибель 45 осіб.

Минулого року поліція знайшла три гранати в підземному переході біля Одеського залізничного вокзалу - недалеко від Куликового поля. Через це і повідомлення про мінування на Куликове поле, де повинен був пройти жалобний мітинг, упродовж усього дня 2 травня не пускали людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram