ГоловнаПолітика

Повідомлення про замінування Будинку профспілок в Одесі не підтвердилося

Доступ на Куликове поле знову відкрили.

Повідомлення про замінування Будинку профспілок в Одесі не підтвердилося
Фото: od.npu.gov.ua

Інформація про мінування Будинку профспілок на Куликовому полі в Одесі не підтвердилася.

"У результаті обстеження будівлі та прилеглої до неї території вибухонебезпечних речовин, пристроїв або предметів не виявлено. З метою гарантування безпеки громадян на час перевірки правоохоронці евакуювали громадян, які перебували на території Куликового поля. В цей час доступ до Будинку профспілок відкрито", - повідомляють на сайті поліції.

Псевдомінера шукають.

Не підтвердилось також повідомлення про мінування двох університетів в Одесі.

На сайті поліції також повідомляють про затримання однієї людини біля Будинку профспілок. 57-річний житель Чорноморська не підкорявся законним вимогам правоохоронців. Чоловіка доставили у відділення поліції. Проводять перевірку.

Фото: od.npu.gov.ua

Нагадаємо, вчора поліція повідомила, що під час патрулювання виявила в районі Куликового поля рюкзак з вибухівкою. У рюкзаку знайшли гранати Ф-1, РГМ, РДГ-2Б, імітаційний патрон, електродетонатор, запали часів Другої світової війни, акумуляторну батарею і тротилову шашку ТШ-400. Увечері в понеділок правоохоронці оголосили, що закриють вхід на Куликове поле для перевірки, а вранці пускатимуть людей на площу через дві рамки з металодетекторами. Вранці у вівторок вхід відкрили через один пропускний пункт. О 12:35 надійшло повідомлення про замінування Будинку профспілок на Куликовому полі. Людей з площі евакуювали.

Куликове поле навесні 2014 року було місцем збору місцевих сепаратистів. 2 травня 2014 року на площі розгорілися сутички між прихильниками проєвропейського і проросійського політичного курсу України, в результаті яких з'явилися жертви і численні поранені, включаючи кілька десятків жертв пожежі в приміщенні Будинку профсспілок (Куликове поле, будинок 1). Усього під час подій 2 травня доведено загибель 45 осіб.

Минулого року поліція знайшла три гранати в підземному переході біля Одеського залізничного вокзалу - недалеко від Куликового поля. Через це і повідомлення про мінування на Куликове поле, де повинен був пройти жалобний мітинг, упродовж усього дня 2 травня не пускали людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram