ГоловнаПолітика

Кримських дезертирів Одинцова і Баранова залишили за ґратами

Колишнім бійцям 10-ї бригади морської авіації ВМС України загрожує до 15 років в'язниці.

Кримських дезертирів Одинцова і Баранова залишили за ґратами
Максим Одинцов (слева) и Александр Баранов
Фото: radiosvoboda.org

Дарницький суд Києва на два місяці продовжив арешт колишньому військовому ЗСУ Максиму Одинцову, якого звинувачують у державній зраді. Ще один фігурант цієї справи - колишній український військовий Олександр Баранов, якого звинувачують в зраді і дезертирстві, теж залишається за ґратами - до 15 травня.

Відповідне клопотання прокуратури щодо міри запобіжного заходу задовольнив Подільський суд, повідомляє "5 канал".

Одинцов служив на території Криму, коли почалася анексія півострова. Військовий зрадив Україну і перейшов на бік окупантів, залишившись служити в російській армії. Під час засідання військовий прокурор надав суду низку документів, які підтверджують, що злочин з боку Одинцова було скоєно навмисно.

Адвокат підсудного стверджує, що докази прокуратури долучили до справи незаконно, з порушенням процедури. Нібито прокурор не надав документи, що підтверджують законність отримання доказової бази. Військова прокуратура пообіцяла під час наступних засідань надати відповідні папери.

У справі Баранова обвинувальний акт так і не призначили до судового розгляду. Підсудний попросив виділити йому безкоштовного захисника, оскільки оплачувати послуги адвокатів не в змозі. Наступне засідання відбудеться 27 квітня.

Нагадаємо, військовослужбовці Максим Одинцов і Олександр Баранов були затримані в результаті проведення спецоперації СБУ 20 листопада на адміністративному кордоні з Кримом.

Колишні молодший сержант і прапорщик, проходячи службу в одній з військових частин, дислокованих на території Автономної Республіки Крим, під час окупації півострова не виконали наказ про прибуття до нового місця служби і залишилися на окупованій території, тим самим зробивши дезертирство, в зв'язку з чим були оголошені в розшук. Надалі вони уклали контракти про проходження військової служби у ЗС РФ.

У кінці грудня військова прокуратура направила до суду справи Баранова і Одинцова, інкримінуючи їм дезертирство і державну зраду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram