ГоловнаПолітика

Столичних чиновників будуть привчати працювати оперативно і після "Євробачення", - Резніков

"Упродовж півтори години були знайдені найкращі рішення", - говорить заступник мера.

Столичних чиновників будуть привчати працювати оперативно і після "Євробачення", - Резніков
Фото: Макс Требухов

Підготовка до пісенного конкурсу "Євробачення" в Києві виявила великий потенціал для скорочення бюрократичних процедур під час організації міської інфраструктури. Про це журналістам розповів заступник голови КМДА Олексій Резніков.

Такі висновки він зробив після спільної наради КМДА та Національної громадської телерадіокомпанії (НСТУ) з облаштування території навколо Міжнародного виставкового центру, де проходитиме пісенний конкурс.

"Як показав нинішній досвід з підготовкою до "Євробачення", в стислі терміни чиновники вміють оперативно працювати, розраховувати графік і укладатися в терміни. Тепер наше завдання поширити успішну практику на кожен день, незалежно від проведення таких масштабних подій", - сказав Резніков.

За його словами, під час наради було оперативно й ефективно врегульовано цілу низку інфраструктурних питань. Зокрема, йшлося про ремонт доріг навколо МВЦ, організації схеми руху в дні півфіналів і фіналу, облаштування набережної Дніпра, причалів для річкового трамвая, а також парковок для вантажного транспорту.

"Упродовж півтори години були знайдені найкращі рішення цих питань. Було сформовано чіткий план, визначено виконавців і джерела фінансування, встановлено контрольні дати. Всі необхідні ремонтні роботи і роботи з добудови дороги до причалу, розширення самого причалу, формування додаткової тимчасової паркувальної зони, озеленення території, формування системи освітлення будуть виконані до початку "Євробачення", - запевнив заступник мера.

"Страшно уявити, скільки часу пішло б на обговорення і пропозиції щодо всіх спірних тем при традиційній бюрократичній тяганині. Звучала навіть пропозиція знімати навчальний фільм про оперативне вирішення інфраструктурних питань у місті в умовах жорстких дедлайнів", - додав Резніков.

На його думку, найкращим результатом проведення "Євробачення" буде застосування такого формату роботи на постійній основі. "Ми впевнені, що спільними зусиллями це вдасться зробити", - підсумував він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram