ГоловнаКультура

Витрати на Євробачення перевищать доходи на півмільярда гривень

Конкурс математично збитковий, але корисний для іміджу.

Витрати на Євробачення перевищать доходи на півмільярда гривень
Фото: inshe.tv

Очікуваний дохід від проведення Євробачення-2017 в Україні складе близько 200 млн гривень, при тому що витрати закладено на рівні 655,7 млн грн, заявив перший заступник генерального директора НТКУ, виконавчий продюсер Євробачення-2017 Олександр Харебін в інтерв'ю ЛІГА.net.

За його словами, в держбюджеті на конкурс передбачено 455,7 млн грн, ще 200 млн грн виділено в бюджеті Києва.

При цьому Харебін спрогнозував доходи від проведення конкурсу на рівні 7 млн євро (192,6 млн грн за нинішнім курсом).

"У загальному підсумку, з урахуванням доходу від продажу квитків, дохідна частина конкурсу складе суму понад 7 млн євро", - сказав він.

На продажу квитків організатори очікують заробити понад 30 млн грн. Основною частиною доходів стане внесок "Європейської мовленнєвої спілки" (EBU) в проведення конкурсу, який формується з внесків країн-учасниць.

"Уже підтвердили свою участь 43 країни. Завдяки цьому наступного року НТКУ отримає від них основну частину доходу - кілька мільйонів євро", - сказав Харебін.

Серед інших джерел він назвав спонсорство і рекламу: "Наші очікування від міжнародного спонсорства - не менш ніж 1 млн євро. EBU нам уже підтвердила наявність двох міжнародних партнерів. Від національного спонсорства наші очікування - в межах 700 тис. євро. Уже є дві компанії, які побажали підписати з нами договір. Будуть також доходи від інших послуг у рамках Євробачення, які дозволять НТКУ заробити від 50 тис. до 100 тис. євро в різних сегментах".

Відповідаючи на уточнювальне питання, чи є проект Євробачення в Україні збитковим, Харебін сказав: "Якщо рахувати математично, то, звичайно ж, так. Але тут трішки інша ситуація. Фактично це інвестиція в імідж України. Адже не є таємницею, що конкурс Євробачення минулого року - найбільш глядабельний музичний конкурс у світі з аудиторією 204 млн глядачів: уся Європа, а також глядачі в Китаї та США".

Нагадаємо, Україна отримала право на проведення "Євробачення-2017" після того, як на останньому конкурсі у Швеції перемогла українська співачка Джамала з піснею "1944".

Музичний конкурс пройде з 9 по 13 травня в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram