ГоловнаПолітика

Тимошенко закликала Раду заслухати прем'єр-міністра стосовно меморандуму з МВФ

Те, що відбувається в країні, веде її до повної економічної колонізації, вважає лідерка "Батьківщини".

Тимошенко закликала Раду заслухати прем'єр-міністра стосовно меморандуму з МВФ
Фото: facebook/Юлія Тимошенко

«Батьківщина» вимагає негайно провести в парламенті слухання стосовно Меморандуму з МВФ, який планує підписати влада. А звітувати про нього повинні прем'єр-міністр Володимир Гройсман і міністр фінансів Олександр Данилюк. Про це лідерка фракції Юлія Тимошенко заявила на Погоджувальній раді керівників парламентських фракцій і комітетів, йдеться на сайті партії.

«Ми вимагаємо негайно заслухати у Верховній Раді міністра фінансів, а краще прем'єр-міністра щодо підписаного українською владою Меморандуму з МВФ. Претензії в нас не до МВФ, а до української влади!» - заявила вона.

При цьому Тимошенко пояснила: «Це не докір у бік МВФ, це докір у бік президента, голови НБУ, прем'єр-міністра - тих, хто це підписав, адже МВФ приймає ту фінансову оптимізацію, яку запропонує уряд».

Вона також звернула увагу на те, що тексту Меморандуму досі не оприлюднено, а громадськість повинна знати, які сюрпризи українцям пропонує влада.

«Ніхто не може знайти проекту Меморандуму між МВФ і Україною. Ось він, у мене в руках, з закладками, де за підписом президента, голови НБУ і прем'єр-міністра на кожній сторінці ви прочитаєте про практичне знищення України. Оподаткування пенсії «від нуля», збільшення пенсійного віку, продаж сільськогосподарської землі, зняття гарантій у державних банках перед людьми, колосальне скорочення оздоровчої мережі, в тому числі лікарень, скорочення педагогів та інших працівників бюджетної сфери, скорочення кола тих, хто може розраховувати на субсидії», - обурено процитувала пункти Меморандуму Юлія Тимошенко.

Проект Меморандуму між Україною і МВФ

Крім того, вона послалася на інший документ - проект доповіді МВФ, який нібито обговорюватимуть уже 20 березня.

«Третина доповіді присвячена жахливій корупції в Україні. Дві цитати: «Рівень корупції в Україні є надзвичайним, одним з найбільших викликів для країни», «Концентрація економічної політичної влади в руках маленької купки людей практично вбиває країну», - уточнила лідер фракції.

«В Україні введено зовнішнє управління, яке здійснюється через маріонеткову владу: Президента, прем'єра, голову НБУ і їхню так звану більшість. Те, що відбувається в країні, веде її до повної економічної колонізації. Ми пропонуємо негайно, просто невідкладно наполягати усією громадою на демонтажі цієї владної команди. Або ми будемо себе захищати, або нас будуть споживати, поки ми мовчки будемо терпіти. Тому організація суспільства для боротьби і опору - це сьогодні ключове завдання», - підсумувала Юлія Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram