ГоловнаПолітика

Кучма засудив блокаду Донбасу

Колишній президент вважає, що люди відвернуться від України.

Кучма засудив блокаду Донбасу
Леонид Кучма

Представник України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма вважає, що транспортна блокада Донбасу допомагає російській стороні.

"Такі методи не допомагають (Україна), а навпаки", - сказав Кучма журналістам у понеділок в Києві, коментуючи транспортну блокаду Донбасу і ультиматум "ДНР"/"ЛНР", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, РФ використовує цю ситуацію, щоб переконати людей, що живуть на Донбасі, прийняти їхню сторону. "Навіть рішення щодо паспортів теж пов'язано з блокадою: якщо Україна не хоче, то ми (Росія) підемо їм назустріч", - сказав Кучма.

Відповідаючи на уточнююче питання, чи допоможе блокада звільнити полонених, які перебувають на території ОРДЛО, Кучма сказав: "Який це має стосунок до полонених? Я не бачу ніякого стосунку до полонених".

Нагадаємо, ватажки "ДНР" та "ЛНР" Олександр Захарченко та Ігор Плотницкий зробили спільну заяву, в якій вимагають від України до 1 березня зняти транспортну блокаду Донбасу. В іншому випадку вони погрожують введенням зовнішнього управління на всіх підприємствах української юрисдикції, що працюють в ОРДЛО, а також припинити постачання вугілля.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram