ГоловнаПолітика

Порошенко створив делегацію для участі в слуханнях Міжнародного суду ООН за позовом проти РФ

Головою делегації призначено заступницю міністра закордонних справ Олену Зеркаль.

Порошенко створив делегацію для участі в слуханнях Міжнародного суду ООН за позовом проти РФ
Фото: mfa.gov.ua

Президент Петро Порошенко створив делегацію для участі в слуханнях Міжнародного суду ООН про порушення Росією міжнародних конвенцій про боротьбу з фінансуванням тероризму і про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Про це йдеться в указі №46 від 24 лютого, опублікованому на сайті президента.

Головою делегації призначено заступницю міністра закордонних справ Олену Зеркаль, її заступником - директора департаменту Європейського Союзу МЗС Всеволода Ченцова.

Відзначається, що для забезпечення роботи делегації Зеркаль дозволено залучати представників державних органів, адвокатів, радників, експертів і технічних працівників. Також вона буде здійснювати підготовку і внесення визначених судом процесуальних документів, позиційних, доказових та інших матеріалів.

Фінансування витрат доручено забезпечити Кабінету Міністрів.

До складу делегації також увійшли заступник генпрокурора Євген Єнін, керівник головного департаменту зовнішньої політики і євроінтеграції Адміністрації президента Ігор Жовква, начальник апарату голови СБУ Олександр Ткачук і керівник секретаріату уповноваженого Верховної Ради з прав людини Богдан Крикливенко.

Нагадаємо, 16 січня Україна подала позов проти Росії до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Розгляд позову почнеться в березні цього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram