ГоловнаПолітика

Суд закрив "квартирну справу" Лещенка

Провадження закрито в зв'язку з відсутністю складу правопорушення.

Суд закрив "квартирну справу" Лещенка
Фото: Макс Требухов

Печерський районний суд Києва визнав депутата Верховної Ради Сергія Лещенка невинним в інкримінованому йому адміністративному правопорушенні при покупці квартири в центрі Києва.

Про це на засіданні оголосив суддя Володимир Карабань.

"Закрити провадження у зв'язку з відсутністю складу правопорушення", - зачитав суддя частину рішення суду.

Прокурори просили суд оштрафувати Лещенка на 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3,4 тис. гривень) і конфіскувати подарунок у вигляді знижки на квартиру (загальна сума знижки становила 1 801 648 гривень).

Своєю чергою адвокат Лещенка Дмитро Гненний просив суд закрити провадження у зв'язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення в діях Лещенка. Під час засідання Гненний просив суд допитати експертів, які складали довідку про оцінку вартості купленої квартири.

Адвокат ставить під сумнів, що ці люди дійсно є експертами, оскільки відсутні документи, що підтверджують їхній експертний статус. Суд вирішив відхилити це клопотання.

У середу Печерський районний суд Києва почав розгляд справи щодо Лещенка, якого звинувачують в скоєнні адміністративного правопорушення при покупці квартири в Києві. Національне агентство з питань запобігання корупції встановило, що при покупці квартири загальною площею 192 кв. м і вартістю 7 млн 550 тис. гривень в новому будинку в історичному центрі Києва Лещенко отримав подарунок у вигляді знижки на вартість квартири, яка була надана забудовником.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram