ГоловнаПолітика

Радбез ООН схвалив внесену Україною резолюцію про захист інфраструктури від терактів

Засідання пройшло під головуванням Павла Клімкіна.

Радбез ООН схвалив внесену Україною резолюцію про захист інфраструктури від терактів
Фото: http://mfa.gov.ua

Рада Безпеки ООН схвалила ініційовану Україною резолюцію 2341 про захист об'єктів критичної інфраструктури від терористичних атак.

Відкриті дебати Радбезу ООН пройшли в понеділок під головуванням міністра закордонних справ України Павла Клімкіна.

Співавторами резолюції виступили більш ніж 30 країн-членів ООН.

Постійне представництво України при ООН повідомляє у твіттері, що це перша в історії резолюція Радбезу щодо захисту об'єктів критичної інфраструктури від терористичних атак.

Резолюція покликана підвищити ефективність міжнародних зусиль у протидії терористичним актам проти об'єктів критичної інфраструктури, зокрема в рамках Глобальної контртерористичної стратегії ООН.

Основні тези резолюції - підвищення рівня обізнаності країн про терористичні загрози; посилення стійкості критичної інфраструктури до терактів; зміцнення потенціалу державного та приватного секторів держав для протистояння терористичним загрозам; забезпечення кримінальної відповідальності за вчинення терактів, спрямованих на знищення інфраструктури; зміцнення міжнародного співробітництва; посилення відкритого обміну інформацією.

Нагадаємо, Україна з 1 лютого почала головувати в Раді Безпеки Організації Об'єднаних Націй. Головування триватиме протягом місяця.

У грудні через хакерські атаки кілька районів Києва на пару годин залишилися без електроенергії, було виведено в офлайн ресурс "Укрзалізниці" для купівлі квитків, кілька днів не проводилися платежі Пенсійного фонду і Держказначейства. Влада України звинуватила Росію в організації кібератак.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram