ГоловнаПолітика

Проект постанови про відставку Гройсмана визнали неконституційним і зняли з сайту ВР

Уряд поки що має імунітет.

Проект постанови про відставку Гройсмана визнали неконституційним і зняли з сайту ВР
Павел Петренко
Фото: www.minjust.gov.ua

Міністр юстиції Павло Петренко прокоментував зняття з сайту Верховної Ради проекту постанови про відставку прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

"Сьогодні, наскільки я знаю, апарат Верховної Ради чітко дав роз'яснення щодо того, що цю постанову зняли як таку, що суперечить Конституції, оскільки норми Конституції передбачають, що уряд не може бути відправлений у відставку до закінчення одного року після затвердження програми діяльності уряду", - сказав він журналістам, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Другою підставою для зняття проекту постанови з реєстрації, за словами міністра, є те, що таку ініціативу мали підтримати 150 депутатів парламенту.

"Взагалі, така екзотична постанова про відставку прем'єра без відставки уряду не є конституційною і знаходиться поза конституційним полем", - сказав міністр.

Нагадаємо, 10 лютого 13 нардепів від "Батьківщини", серед яких лідер фракції Юлія Тимошенко, зареєстрували постанову про відставку прем'єр-міністра Гройсмана. Однак увечері 10 лютого постанова зникла з сайту Ради.

У "Батьківщині" заявили, що вимагають роз'яснень від апарату Верховної Ради і повернення проекту постанови на офіційний сайт парламенту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram