ГоловнаПолітика

Апеляційний суд заочно заарештував екс-міністра доходів і зборів Клименка

Суд зобов'язаний буде розглянути питання про застосування до нього арешту або більш м'якого запобіжного заходу.

Апеляційний суд заочно заарештував екс-міністра доходів і зборів Клименка
Фото: www.donbass.ua

Апеляційний суд Києва заочно заарештував колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка.

Про це повідомили в прес-службі суду.

8 лютого колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ розглянула апеляційну скаргу захисника Клименка на рішення Печерського райсуду Києва від 30 січня 2015 року. Цим рішенням було задоволено клопотання Генпрокуратури і обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для підозрюваного Клименка.

"За результатами апеляційного розгляду колегія суддів вирішила апеляційну скаргу, подану захисником в інтересах Клименка, задовольнити частково і скасувала ухвалу слідчого судді Печерського райсуду міста Києва від 30 січня 2015 року", - йдеться в повідомленні.

При цьому Апеляційний суд ухвалив нове рішення, яким також обрав Клименкові запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і роз'яснив, що - в разі затримання і не пізніше ніж через 48 годин з моменту його доставки до місця кримінального провадження - суд зобов'язаний буде розглянути питання про застосування до нього арешту або більш м'якого запобіжного заходу.

Нагадаємо, Клименка підозрюють у заподіянні збитку бюджету України на суму понад 6 млрд грн. Встановлено, що екс-міністр організував в Одеській, Київській, Донецькій і Харківській областях так звані "програмні" підприємства, метою яких було надання послуг розмитнення товарів на території України за значно заниженою митною вартістю. Принцип роботи цієї схеми полягав в ухиленні і мінімізації сплати податків і зборів до держбюджету шляхом реального зменшення ваги вантажу з підробкою супровідних документів на вантаж, заниження його вартості.

Крім того, його підозрюють в організації схеми ухилення від сплати податків підприємствами реального сектору економіки.

Клименка оголошено в розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram