ГоловнаПолітика

НАБУ попросило суд дозволити заочне розслідування справи судді Чауса

16 січня НАБУ викликало Миколу Чауса на допит, однак він не з'явився.

НАБУ попросило суд дозволити заочне розслідування справи судді Чауса
Николай Чаус
Фото: www.facebook.com/ukrop.ukraine

Детективи Національного антикорупційного бюро за погодженням з прокурорами Спеціальної антикорупційної прокуратури 25 січня подали клопотання до суду про надання дозволу на проведення спеціального досудового (заочного) розслідування у справі щодо судді Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"Вдатися до таких дій НАБУ і САП змушені через те, що підозрюваний переховується від органу досудового розслідування і оголошений в міжнародний розшук. Про виклик на допит він поінформований відповідно до вимог законодавства", - йдеться в повідомленні.

НАБУ викликало Миколу Чауса на допит 16 січня як підозрюваного у скоєнні злочину, передбаченого частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара). Втім Чаус на допит не з'явився.

Нагадаємо, суддю підозрюють в отриманні в серпні 2016 року 150 тис. доларів хабара за умовний термін для 74-річної пенсіонерки, яка торгувала димедролом та іншими наркотичними речовинами. Отримані гроші суддя засунув у скляні банки, одну з яких встиг закопати.

Чаус не був затриманий через його суддівський імунітет і встиг втекти до Криму, окупованого Росією. 6 вересня з нього зняли недоторканність. 12 вересня НАБУ оголосило його у всеукраїнський розшук. У листопаді Інтерпол оголосив Чауса в міжнародний розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram