ГоловнаПолітика

Журналістів не пустили до Порошенка, звинувативши їх в шахрайстві та зберіганні зброї

Офіційних звинувачень пред'явлено не було, журналістів відпустили після повернення до Краматорська.

Журналістів не пустили до Порошенка, звинувативши їх в шахрайстві та зберіганні зброї

Деяких представників засобів масової інформації не пропустили на урочисте відкриття телевежі на Карачуні під Слов'янськом, звинувативши їх в багатьох кримінальних правопорушеннях.

Про це повідомляють Новини Донбасу з посиланням на представника "Громадського ТБ Донбасу" (ОТВД).

Повідомляється, що журналістів централізовано привезли на Карачун з Краматорська. Після прибуття всіх представників ЗМІ перевірили на наявність небезпечних предметів, документи, а після провели обшук зі собакою. Після завершення обшуків і перевірки в базі даних невідомий чоловік попросив чотирьох журналістів повернутися в автобус, заборонивши таким чином відвідувати захід. Серед них виявилися кореспонденти "Еспрессо", журналісти з місцевого видання, а також оператор ОТВД.

За словами оператора ОТВД, їм пояснили, що не пропускають на відкриття телевежі, оскільки їхні імена нібито внесені в базу даних осіб, яких розшукують у зв'язку з порушенням законодавства. Трьох із чотирьох затриманих звинуватили в шахрайстві з кредитними картами, незаконному зберіганні зброї та участі в круглому столі з бойовиком Ігорем Гіркіним. Четвертому журналістові не назвали причину затримання.

В автобусі представники ЗМІ пробули 4 години.

При цьому після закінчення заходу і того, як гору Карачун покинув президент Петро Порошенко, затриманих журналістів разом з іншими представниками ЗМІ відвезли назад в Краматорськ, так нічого і не пояснивши.

Офіційних звинувачень пред'явлено не було, журналісти були відпущені після приїзду до Краматорська.

Раніше повідомлялося, що в понеділок, 5 грудня, Україна розпочала мовлення з нової телевежі на горі Карачун в Слов'янську. Введення вишки в експлуатацію відбулося в присутності президента Петра Порошенка, котрий перебуває з візитом в Донецькій області.

Нагадаємо, стара вишка була знищена в результаті обстрілу терористами 1 липня 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram