ГоловнаПолітика

Колишній командувач ВВ МВС розповів, як покинув Україну після Майдану

Шуляк перейшов кордон з Росією в ніч на 27 лютого 2014 року.

Колишній командувач ВВ МВС розповів, як покинув Україну після Майдану
Станислав Шуляк
Фото: http://vv.gov.ua

Колишній командувач Внутрішніми військами МВС України Станіслав Шуляк під час відеодопиту в п'ятницю розповів, як він покинув територію країни після Майдану.

"Після того, як відбулися події листопада 2013 року - лютого 2014 року, я організував виведення регіональних підрозділів із міста Києва. З одним із підрозділів відбув і я. Метою було прибуття в місто Донецьк, щоб проконтролювати відновлення військ для виконання пункту підписаної угоди про роззброєння незаконних збройних формувань", - повідомив Шуляк суду.

Прибувши на схід України, він дізнався, що на місце командувача Внутрішніми військами планують призначити Степана Полторака, а його самого будуть шукати.

У цей час, за словами Шуляка, він був дуже хворий, тож довелося лягти на два дні в одну з донецьких лікарень. Перебував він там з чужим паспортом. Вийшовши, Шуляк отримав підтвердження про розшук і вирішив утекти з України.

"У ніч з 26-го на 27 лютого я прибув на один із контрольно-пропускних пунктів східного регіону між Росією і Україною. Мені дуже приємно згадати, що прикордонні служби впізнали мене в обличчя і безперешкодно дозволили покинути територію України, що я і зробив", - сказав він.

Зараз Шуляк проживає в Сімферополі, який перебуває під російською окупацією.

Станіслав Шуляк був командувачем Внутрішніми військами МВС України з травня 2012-го по лютий 2014 року. Зараз перебуває в розшуку. Шуляку інкримінують перевищення влади, що спричинило тяжкі наслідки, а також дезертирство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram