ГоловнаПолітика

Призначено голову Генінспекції ГПУ (оновлено)

Головним борцем з несумлінними прокурорами став колишній міліціонер.

Призначено голову Генінспекції ГПУ (оновлено)
Владимир Уваров
Фото: kstati.dp.ua

Генеральний прокурор Юрій Луценко призначив Володимира Уварова керівником Генеральної інспекції ГПУ - органу, який розслідуватиме злочини, скоєні прокурорами.

"Просто зараз, у присутності преси, генеральний прокурор Юрій Луценко підписує наказ про призначення керівником генеральної інспекції Володимира Уварова", - написала у фейсбуці прес-секретар Луценка Лариса Сарган.

Уваров виконуватиме обов'язки з 1 грудня.

52-річний Володимир Уваров - професор кафедри кримінального процесу факультету підготовки слідчих для органів досудового розслідування Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

З лютого 2009 по березень 2010 року він очолював управління Міністерства внутрішніх справ у Миколаївській області.

Оновлення. Як повідомляють на сайті ГПУ, Володимир Уваров має більш ніж 20 років стажу в органах внутрішніх справ, а в останні роки займався науковою та викладацькою діяльністю.

До кінця грудня має бути сформовано повний склад Генеральної інспекції.

"88 працівників Генеральної інспекції повинні з 1 січня почати те, чого від нас чекає суспільство дуже давно - це рішучий наступ", - наводять слова Луценка.

Він нагадав, що Генінспекція ГПУ створюється за зразком аналогічного органу в США, а його радник, колишній федеральний прокурор і помічник генерального прокурора США Богдан Вітвіцький брав участь у процесі конкурсного відбору та в створенні з нуля нового підрозділу ГПУ.

Володимира Уварова призначено на посаду на три місяці. Після цього, якщо його роботу буде визнано ефективною, з Уваровим укладуть 5-річний контракт.

Раніше конкурсна комісія Генеральної прокуратури визначила двох кандидатів на посаду керівника Генеральної інспекції - Володимира Уварова і Володимира Купецького. 42-річний Володимир Купецький - керівник Золочівської місцевої прокуратури Львівської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram