ГоловнаПолітика

ГПУ відправила до суду сімох "беркутівців" за побиття націоналістів у 2010 році

"Свободівці" намагалися зірвати виставку "Волинська різанина".

ГПУ відправила до суду сімох "беркутівців" за побиття націоналістів у 2010 році

Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо командира роти столичного "Беркута", командира взводу і п'ятьох їхніх підлеглих за побиття націоналістів, які намагалися перешкодити проведенню виставки "Волинська різанина" в 2010 році.

Про це повідомляють на сайті ГПУ.

Стверджують, що семеро "беркутівців" за вказівкою, зокрема, екс-нардепа від Партії регіонів Вадима Колесніченка 8 квітня 2010 року в Українському домі "спровокували конфлікт і безпідставно застосували силу до відвідувачів цього заходу, затримали 14 із них, серед яких був Герой України похилого віку (Степан Хмара, - ред.), заподіявши їм тілесні ушкодження".

Крім того, правоохоронці завадили журналістській діяльності та завдали тілесних ушкоджень журналістові одного з телеканалів, який намагався задокументувати їхні дії.

"Беркутівцям" інкриміновано ч. 2 ст. 365 (перевищення влади, карається позбавленням волі на термін від 3 до 8 років) і ч. 1 ст. 171 КК України (перешкоджання журналістській діяльності, карається штрафом або арештом на термін до 6 місяців, або обмеженням волі на термін до 3 років).

Колесніченка, заступника голови міліції Києва та заступника командира "Беркута", які віддали наказ про застосування сили, оголошено в розшук.

Нагадаємо, фотовиставку "Волинська різанина: польські та єврейські жертви ОУН-УПА" в Українському домі в Києві організував Вадим Колесніченко. Націоналісти, в основному з партії "Свобода", спробували її зірвати. Зокрема, затримані були "свободівці" Андрій Мохник та Ігор Мірошниченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram