ГоловнаПолітика

Клімкін відбув у Нідерланди на переговори про ратифікацію УА Україна-ЄС

Окремою темою переговорів стане поглиблення співпраці.

Клімкін відбув у Нідерланди на переговори про ратифікацію УА Україна-ЄС
Фото: МИД Украины

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін 25 жовтня розпочав робочий візит до Нідерландів, головною метою якого є переговори з нідерландськими чиновниками з питання завершення ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Про це повідомляє прес-центр МЗС.

У Нідерландах керівник зовнішньополітичного відомства України проведе переговори з міністром закордонних справ Б. Кундерсом, зустрінеться з президентом Верхньої палати Парламенту Нідерландів А. Брукерс-Кнолем, а також лідерами політичних партій і парламентських фракцій, зазначають у відомстві.

"Передбачається, що український міністр представить співрозмовникам бачення української сторони щодо важливості завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію як дієвої платформи для поглиблення відносин між Україною та ЄС, українсько-нідерландського двостороннього співробітництва, особливо в торговельно-економічній сфері з урахуванням переваг всебічної та поглибленої ЗВТ, а також для зміцнення на континенті базових європейських цінностей, завдяки яким європейське співтовариство досягло економічної могутності, миру і процвітання", - йдеться в повідомленні.

Окремою темою переговорів стане розвиток двостороннього політичного діалогу та поглиблення співпраці в рамках міжнародних організацій.

Нагадаємо, Нідерланди залишаються останньою країною ЄС, яка не завершила процедуру ратифікації УА. Зараз Угода про асоціацію України і ЄС застосовується в тимчасовому режимі.

21 жовтня прем'єр країни Марк Рютте заявив, що Нідерланди приймуть рішення про долю ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС до 1 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram