ГоловнаПолітика

У Мінінфраструктури запропонували переговори про перейменування "Борисполя"

Давати чи не давати нову назву аеропорту, повинні вирішити в парламенті.

У Мінінфраструктури запропонували переговори про перейменування "Борисполя"
Володимир Омелян
Фото: Макс Требухов

Міністр інфраструктури Володимир Омелян вважає, що в питанні про нову назву аеропорту "Бориспіль" потрібно брати до уваги не тільки погляди його співробітників.

"Я звернувся до голови Верховної Ради Андрія Парубія і запропонував спільно з народними депутатами дійти до кінцевої точки - давати чи не давати нову назву аеропорту "Бориспіль". Якщо давати, то яку саме", - сказав Омелян в ефірі Еспрессо.TV.

За словами міністра, маючи єдину позицію як виконавчої, так і законодавчої влади, можна буде запропонувати профспілці аеропорту "Бориспіль" провести переговори і прийти до згоди з цього питання.

Як повідомлялося, з 29 червня по 15 липня на сайті Мінінфраструктури проходило голосування про присвоєння міжнародному аеропорту "Бориспіль" імені видатної особистості. Серед варіантів були імена Ігоря Сікорського, Казимира Малевича, Олега Антонова, Павла Чубинського або Івана Мазепи. Також була передбачена відповідь "залишити без змін".

У підсумку найбільше голосів отримав варіант імені Івана Мазепи.

Однак профспілка держпідприємства не підтримала ініціативу зміни назви. Тому, незважаючи на результати голосування, назва аеропорту "Бориспіль" залишиться незмінною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram