ГоловнаПолітика

Грановський влаштував Луценкові зустріч з кіпрськими силовиками

Нардеп повідомив про офшорні схеми десяти депутатів.

Грановський влаштував Луценкові зустріч з кіпрськими силовиками
Фото: 24.ua

Народний депутат від БПП Олександр Грановський зустрічався з Юрієм Луценком на Кіпрі.

Таку інформацію в програмі "Лівий берег" із Сонею Кошкіною підтвердив сам Луценко. За його словами, у робочій поїздці його супроводжував заступник Євген Єнін. З Грановським вони зустрілися безпосередньо на Кіпрі.

"Мені потрібна була швидка зустріч з генпрокурором, міністром юстиції, начальником поліції республіки Кіпр, - так Луценко прокоментував необхідність зустрічі з Грановським неодмінно на Кіпрі. - Пан Грановський, який має контраверсійну репутацію, і це правда, мене проконсультував по офшорних схемах близько 10-ти народних депутатів. Крім того, його знайомі адвокати грецького походження посприяли організації цього візиту".

При цьому генпрокурор закликав не шукати особливого підтексту у цій зустрічі.

“Якщо хтось принесе мені такий же компромат на самого Грановського, я буду тільки вдячний і обіцяю взяти його в наступну свою подорож", - зазначив Луценко. При цьому він додав, що будь-який народний депутат має право бути у складі будь-якої урядової делегації.

Луценко спростував і випадки тиску депутата Грановського на слідчих і прокурорів ГПУ.

“Я хочу вас запевнити, що немає ніякого "департаменту Грановського-Кононенка". Це журналістські штампи. Грановський і Кононенко не мають права заходити в один кабінет у ГПУ, крім мого. Я встановив це правило ще до мого призначення. Відвідування кабінетів слідчих здійснює сьогодні виключно депутат Лещенко. Я вимагаю, щоб всі народні депутати відвідували тільки мій кабінет", - розповів генпрокурор.

На Кіпрі Луценка цікавили три теми: гроші Арбузова - 1,5 млрд доларів, які перебувають під арештом в Україні, але їх не можуть перерахувати в бюджет України, поки немає підтвердження того, що офшори пов'язані з Арбузовим; справа "Укртелекому", "вишки Бойка".

"На Кіпрі я роблю те, що дасть результат. Не через 10 років, вже найближчим часом. За результатами цієї поїздки 2 млн українських коштів одного з українських бізнесменів там арештовані", - резюмував глава ГПУ.

Повну текстову версію інтерв'ю чекайте на LB.ua у найближчі дні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram