ГоловнаПолітика

Парубій: хресну ходу на Київ організував Кремль для дестабілізації

До учасників ходи приєднаються молодчики спортивної статури, дізнався спікер.

Парубій: хресну ходу на Київ організував Кремль для дестабілізації
Фото: http://uoj.org.ua/

Голова Верховної Ради Андрій Парубій боїться провокацій 26 липня, коли учасники хресної ходи, організованої Українською православною церквою Московського патріархату, дістануться до Києва.

"Ворог також розробляє плани дестабілізації ситуації всередині країняхом створення штучної політичної кризи, заворушень на вулицях. Ми є свідками того, як одна з релігійних організацій, яка має свій духовний центр у країні-агресорі, мобілізує велику кількість своїх вірних і стягує їх у Київ на 26 липня, називаючи це мирною хресною ходою. За нашою інформацією, Кремль уже підготував провокації на вулицях Києва на 26 липня ", - заявив Парубій на погоджувальній раді парламенту в понеділок.

За його даними, до Києва йдуть не тільки мирні громадяни, а й провокатори із забороненою символікою і символікою країни-агресора. "Також стягуються послідовники проросійських організацій - це молодчики спортивної статури, яких раніше зауважили в рейдерських атаках і провокаціях", - сказав Парубій.

Хресна хода почалася 3 липня на сході України зі Святогірської лаври, а 9 липня - на заході країни з Почаївської лаври. 27 липня, напередодні святкування дня Хрещення Руси-України, учасники обох маршів мають намір зустрітися в Києві на Володимирській гірці і разом пройти до Києво-Печерської лаври, де намічене урочисте богослужіння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram