ГоловнаСуспільствоПодії

Силовики зобов'язалися не допустити кровопролиття під час хресної ходи

Вірян обшукуватимуть і пропускатимуть через рамки металошукачів

Силовики зобов'язалися не допустити кровопролиття під час хресної ходи
Архив
Фото: УПЦ

СБУ, МВС, Нацполіція, Нацгвардія і прокуратура створять координаційну раду для охорони всеукраїнської хресної ходи, організованої Українською православною церквою (Московський патріархат).

Керівники цих відомств у середу провели нараду за участю представників духовенства, а також колишніх добровольчих батальйонів, повідомляється на сайті СБУ.

Голова спецслужби Василь Грицак повідомив, що претензій до учасників ходи немає, проте є інформація, що захід може бути використано антиукраїнськими силами для дестабілізації ситуації в країні.

"У СБУ надходить інформація з різних джерел про присутніх серед вірян провокаторів. Тому відповідальність за безпеку хресної ходи, безумовно, також повинні нести організатори цього заходу", - сказав він.

Заступник голови МВС Сергій Яровий заявив, що силовики не допустять кровопролиття.

"Ми не допустимо ні краплі крові, але, в разі необхідності, будемо використовувати і непопулярні методи", - сказав він.

Голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе повідомила, що правоохоронці планують посилити заходи безпеки в місцях проведення хресної ходи. Зокрема, мова йде про проведення, за потреби, поверхневого огляду, проходження громадян через рамки металошукачів тощо.

Нагадаємо, хресна хода почалася 3 липня на сході України зі Святогірської лаври, а 9 липня - на заході країни з Почаївської лаври. 27 липня, напередодні святкування дня Хрещення Руси-України, учасники мають намір зустрітися в Києві на Володимирській гірці і разом пройти до Києво-Печерської лаври, де заплановано урочисте богослужіння.

Спікер ВР Андрій Парубій заявив, що хресну ходу на Київ організував Кремль для дестабілізації ситуації в країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram