ГоловнаПолітика

Деканоїдзе: партія Саакашвілі має нормальні шанси на перемогу

Бажання Саакашвілі інвестувати свої сили в рідну країну голові Нацполіції України здається природним

Деканоїдзе: партія Саакашвілі має нормальні шанси на перемогу
Фото: 24tv.ua

Губернатор Одеської області має повне право повернутися в Грузію у разі, якщо його партія виграє парламентські вибори, щоб інвестувати свою енергію у розвиток країни, в якій народився.

Таку думку в інтерв'ю Соні Кошкіній висловила голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе.

"Право кожної людини - повернутися у свою країну. Але для нинішнього керівництва Грузії політичні переслідування стали нормою. Засуджено колишнього міністра внутрішніх справ (Бачо Ахалая - ред.) і колишнього прем'єр-міністра (Вано Мерабішвілі - ред). Вищий Європейський суд побачив у затриманні Мерабішвілі порушення (ЄСПЛ постановив, що арешт екс-прем'єра пов'язаний не стільки з кримінальною справою про розтрату держкоштів, скільки з бажанням отримати інформацію про рахунки екс-президента Михайла Саакашвілі - ред.). А для країни, яка розвивається і хоче стати в один ряд із цивілізованим світом, такі методи неприйнятні. Я спостерігаю за країною, у якій народилася і виросла, в яку вклала багато сил, - вона котиться назад", - розповіла Деканоїдзе.

"Яким би не було рішення Саакашвілі (про повернення в Грузію - ред.), він має на нього право як людина, яка пройшла великий політичний шлях, тим більше, що він має, чим похвалитися (маються на увазі досягнення на посту президента-ред.).Тож, думаю, це буде абсолютно природно", - додала голова Нацполіції.

При цьому Деканоїдзе вважає, що команда Саакашвілі на майбутніх виборах має всі шанси на перемогу.

"Я думаю, вибір зробить грузинський народ. Але ситуація у Грузії поки що не радує. Насильство стало реальним "соусом" для владної партії, а це ніколи не закінчується добре. Я думаю, що шанси у "Національного руху" (партії Саакашвілі - ред.) нормальні. Оскільки владна партія не виконала жодної обіцянки, які давав Іванішвілі (голова партії "Грузинська мрія" - ред.). Український і грузинський народ - мудрі. Одного разу Каха Бендукідзе сказав, що люди в потрібний час завжди роблять правильний вибір. А що стосується тієї частини, котрі не визначилися, думаю, до вересня їхні симпатії проясняться", - зазначила вона. При цьому додала, що сама поки що Україну залишати не збирається, як і Давид Сакварелідзе.

"Протягом півтора року я присвятила життя українській поліції. Але я спокійно можу приїхати і виїхати з Грузії. Це нормально", - зазначила Хатія.

При цьому вона спокійно ставиться до того, що від'їзд членів грузинської команди можуть скептично сприйняти українці.

"Головне - що ми залишимо після свого від'їзду. Звичайно, критика буде, її і зараз вистачає. Але останнє соціологічне опитування показало: довіра до Національної поліції України становить 46%. Ви уявляєте! Це після того, як міліції довіряли всього 3%. Ми зробили дуже багато для того, щоб змінити ситуацію. І Ека (Згуладзе - ред.), зокрема, розробляючи нові норми і стандарти.

Немає нічого дивного в тому, що грузини займають сьогодні високі державні посади, це світова практика - запрошувати технічних фахівців. Я, наприклад, як голова поліції, не пов'язана ні з політикою, ні з бізнесом в Україні. Я проводжу на роботі 24 години, і в мене немає ніяких інших інтересів, крім бажання підняти довіру до Нацполіції. Ми просто робимо свою справу", - резюмувала Деканоїдзе.

Докладніше про це читайте в повному тексті інтерв'ю: "Хатія Деканоїдзе: «Мене поліцейські теж зупиняють»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram