ГоловнаПолітика

Онлайн-трансляція Ради

Депутати спробують дозволити арешт свого колеги

У Верховній Раді розпочалося пленарне засідання. Першим на порядку денному є подання Генеральної прокуратури про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт депутата від групи "Воля народу" Олександра Онищенка. Варто зазначити, що Онищенко в неділю перебував у Москві, про що свідчить світлина в Instagram. При цьому він обіцяв бути присутнім на розгляді парламентом зняття з нього недоторканності.

Після розгляду питання Онищенка депутати розглянуть звільнення низки суддів.

Потім парламент перейде до першого читання законопроекту №2095а-д про додаткові гарантії сприяння працевлаштуванню учасників бойових дій, які безпосередньо брали участь в антитерористичній операції, проекту закону №2001-а про встановлення Кабінетом Міністрів порядку створення бази даних ДНК військовослужбовців Збройних сил, законопроектів №2009а-д про оцінку впливу на навколишнє середовище і №3259 про стратегічну екологічну оцінку.

У другому

читанні парламент планує розглянути законопроекти №3081-д про реалізацію державної підтримки кіновиробництва за рахунок відрахувань з доходів операторів лотерей, №4373 про посилення адміністративної відповідальності за водіння в нетверезому стані, №2706 про встановлення мораторію на стягнення пені за борги підприємств теплокомуненерго до отримання ними субвенції з державного бюджету на покриття різниці між фактичними і економічно обґрунтованими тарифами.

Також в цілому заплановано розглянути законопроекти №2251-а про присвоєння засудженим почесних звань і нагородження цінними подарунками за зразкову поведінку, №2252-а про обмеження шістьма місяцями загальної тривалості перебування у відділенні посиленого контролю виправних колоній, №2253-а про обов'язкове утримання Державною пенітенціарною службою засуджених у найближчій до місця їхнього проживання колонії, №2254-а про заборону застосування довічного ув'язнення до жінок, №2255-а про дозвіл оскарження в місцевих судах дій пенітенціарних установ, №2490-а про дозвіл ув'язненим користуватися Інтернетом за свій рахунок і під наглядом адміністрації виправної установи.

Крім того, до порядку денного включено законопроекти №1165 про введення інституту громадського звинувачення і №2504а-д про єдиний державний реєстр військовозобов'язаних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram