ГоловнаПолітика

Прапрадід дружини Томбінського був директором заводу, на базі якого виник "Рошен"

Дружина посла ЄС в Україні побувала на підприємстві.

Прапрадід дружини Томбінського був директором заводу, на базі якого виник "Рошен"
Агнешка Томбинская
Фото: roshen.ua

Прапрадід Агнешки Томбінської, дружини посла Європейського Союзу в Україні Яна Томбінського, був директором заводу, на базі якого виникла київська фабрика "Рошен".

Про це повідомляють на сайті кондитерської корпорації.

"Вивчаючи історію свого роду, пані Томбінська з'ясувала, що її прапрадід Ігнацій Каленський (Ignacy Kaleński) був одним з керівників Київського цукрорафінадного заводу, на території якого зараз розмістилася фабрика. Каленський згадується в переліку директорів підприємства у 1894-1903 і 1913-1918 роках", - наголошено в повідомленні.

15 червня Томбінська разом з іншими нащадками Ігнація Каленського побувала на підприємстві, оглянула територію фабрики і зовнішній вигляд будівель, а також побувала в колишньому директорському кабінеті, де на стелі збереглася давня ліпнина.

"Знати історію своєї сім'ї повинен кожен. Це дозволяє краще зрозуміти власне життя. Самих відомостей про дати народження або смерті предків недостатньо: важливо досліджувати, чим були наповнені їхні дні. Пройтися там, де жили або працювали твої рідні, з якими ти не був знайомий особисто, перейнятися атмосферою цих місць - це щось дуже особливе, цим не можна нехтувати", - сказала вона.

Фото: roshen.ua

Нагадаємо, голову представництва ЄС в Україні Яна Томбінського восени змінить французький дипломат Г'ю Мінгареллі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram