ГоловнаПолітика

Від роботи Марушевської немає нічого, крім великого розчарування, - Насіров

Голова Одеської митниці має два місяці, щоб показати себе.

Від роботи Марушевської немає нічого, крім великого розчарування, - Насіров
Фото: 24tv.ua

Через рік роботи на посаді керівника Одеської митниці Юлія Марушевська не показала жодного результату.

Про це в інтерв'ю Соні Кошкіній у програмі "Лівий берег" розповів голова Державної фіскальної служби Роман Насіров.

"Сьогодні ми дивимося на результати, які є, тобто яких немає... На мій превеликий жаль, це точно не ті результати, яких я очікував. Я очікував реформ, нововведень, змін, порядку, якогось позитиву. А немає нічого, крім великого розчарування, приправленого політичним популізмом, яким оповита Одеська митниця. Тобто, по суті, результату не дав керівник Одеської митниці - Юлія Марушевська, сама митниця нормально виконує свою функцію. Понад тисяча співробітників Державної фіскальної служби щодня на постах, в точках оформлення, виконують свою роботу відповідно до законодавства України", - зазначив Насіров.

Саме ж призначення Марушевської він назвав частиною експерименту, на який пішла ДФС, але наявність конфлікту з Одеською митницею спростовує.

"Конфлікту з Одеською митницею в мене точно немає. І бути не може... Просто в діях деяких керівників занадто багато популізму", - додав голова ДФС.

При цьому він також вважає безпідставними твердження, що бізнесмени, які віддають перевагу «білому» розмитненню, вибирають Одеську митницю, тоді як за «сірим» і «чорним» ідуть в інші регіони.

"Це не доведено. Одеська митниця оформлює близько 6-7% вантажів в Україні. Вона навіть не входить у п'ятірку великих, десь на 6-му місці за показниками. А протягом останніх 9 місяців - з моменту призначення Юлії Марушевської (головою митниці, - С.К.) - постійно не виконує планів, які були визначені Міністерством фінансів України. І через це є проблема - Одеса ніяк не може зібрати гроші на дорогу Одеса-Рені", - розповів Насіров.

При цьому він зазначив, що Кабмін дав Марушевській два місяці, щоб вона показала якийсь позитивний результат.

"Володимир Борисович (Гройсман - ред.) - і я з ним солідарний - дав два місяці (червень-липень, - ред.) на демонстрацію результату. Та й, за словами Юлії (Марушевської, - ред.), їй потрібен час до 1 серпня, щоб реалізувати проект в Одеському морському порту і впровадити зміни, які планувалися вже давно. Думаю, заради такого великого експерименту два місяці варто почекати", - зазначив голова Фіскальної служби, в іншому разі він - як прямий начальник Марушевської - ініціюватиме її звільнення.

"Я особисто буду (ініціювати звільнення Марушевської, - ред.). І на Одеській митниці, і на будь-який інший, якщо керівник не справляється з обов'язками", - зазначив Насіров.

"За останні 9 місяців ми поміняли понад 250 керівників тільки серед митного складу керівництва. Це - начальники, заступники, начальники постів і т. ін. Тому якщо таке питання постане (про звільнення Марушевської, - ред.), воно буде лише частиною процесу посилення менеджменту на одній з митниць", - додав також він.

Докладно про це читайте в повній версії інтерв'ю: "Роман Насіров: «Немає підстав думати, що Хомутиннік заробляє на митниці»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram